Областната администрация в Русе отново е партньор на кампанията, като е осигурено

...
Областната администрация в Русе отново е партньор на кампанията, като е осигурено
Коментари Харесай

„Старт на кариерата“ в Областна администрация – Русе

Областната администрация в Русе отново е сътрудник на акцията, като е обезпечено едно работно място

Стартира процедурата за асортимент на претенденти в регионалните и общински администрации по Програма „ Старт на кариерата “ за актуалната година. Областната администрация в Русе отново е сътрудник на акцията, като е обезпечено едно работно място. За да вземат участие в програмата, претендентите би трябвало да са на възраст до 29 години, ненавършени до 14-и септември тази година, както и да имат висше обучение. В случая няма значение приключеното професионално направление, защото от специалиста ще се изискват общи пълномощия. Лицето ще може да работи в някоя от двете дирекции – тази, занимаваща се с районното развиване, административния надзор и държавната благосъстоятелност или в областта на финансите, счетоводството и правото. При предпочитание от претендентите стажът ще може да се реализира и в пресцентъра. Изисква се също по този начин младежите да са регистрирани в Бюрото по труда като безработни или заети, търсещи работа лица и да нямат трудов стаж по добитата компетентност от висшето обучение. Предимство е владеенето на непознат език, както и положителната компютърна просветеност. От Областната администрация слагат и изискването за умения за работа в екип и анализаторски знания. Одобреният претендент ще бъде назначен за период от 12 месеца. Подробности за възнаграждението, което е еднообразно за цялата страна, могат да се получат на място в Бюрото по труда “.

„ Предоставяме една отлична опция за първа работа. Екипът, с който работя, е от експерти и те ще дадат всичко от себе си да предадат знанията си на младите сътрудници. Сигурен съм, че те ще научат доста нови неща, които имат директно отношение към практиката “, разяснява регионалният шеф Анатоли Станев.

Пълният комплект от нужни документи за кандидатстване може да бъде открит на интернет-страниците на Министерството на труда и обществената политика, както и на Агенцията по заетостта. Заявленията могат да се подават по електронен път или на място в Бюрата по труда, като едно лице не може да кандидатства за повече от три работни места. До 23-и септември се организират интервютата, като класирането излиза наяве до 26-и същия месец.

Статистическите данни сочат, че коефициентът на младежка безработица понижава сензитивно през последните години. От 22.3% през 2005 година той спадна до 8.9% през 2019-а.

За последните пет години Областната администрация в дунавския град постоянно е взела участие в сходен жанр начинания, а управлението на администрацията продължава да работи интензивно за реализацията на младежите. От 2017-а насам Областна администрация Русе е осигурила краткотрайна претовареност на повече от 45 души по разнообразни локални и национални стратегии. Сред тях са „ Старт на кариерата “, „ Квалифицирани фрагменти за бизнеса “, Регионална стратегия за претовареност, „ Крос – Би “ и още доста други.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР